Dijalog u prevenciji rizičnih ponašanja

Godina dijaloga u Požeško-slavonskoj županiji

Projekt "Godina dijaloga u Požeško-slavonskoj županiji" provodi se u partnerstvu s Obiteljskim centrom Požeško slavonske županije, a financira ga Požeško slavonska županija u okviru financiranja projekata udruga za 2011. godinu. Projekt čine predavanja i radionice koje promiču dijalog i toleranciju u različitim situacijama.

U okviru projekta dana 13. 05. 2011. u Pleternici, u prostoru Osnovne škola Kaje Adžića u suradnji s Društvom naša djeca, Pleternica, Policijskom postajom Pleternica - kontakt policajcem Josipom Petković i Danijelom Maceluh i voditeljem linije prevencije pri Uredu načelnika policijske uprave Požeško slavonske, Sinišom Sabljak održano je predavanje "Dijalog u prevenciji rizičnih ponašanja" za članove Dječjeg gradskog vijeća grada Pleternice i grupu učenika VIII - ih razreda OŠ Kaje Adžića.

U zajedničkom nastupu svi zajedno su mladim ljudima govorili o teškoćama odrastanja i pojavnosti i uzrocima rizičnih ponašanja i koliko je važno u rješavanju problema moći razgovarati s pouzdanom odraslom osobom koja ne mora opravdati, ali može razumjeti ponašanje mladog čovjeka i dijalogom određivati prihvatljive granice. Ta osoba su primarno roditelji, ali to mogu biti i djelatnici škole, kontakt policajac ili drugi stručnjaci.

Djeca su u evaluacijama predavanje ocijenila prosječno zanimljivim, ali navode da ih je potaklo na razmišljanje koliko imaju u svom okruženju odraslih pouzdanih osoba s kojima mogu razgovarati. To još jednom potvrđuje da u radu na prevenciji rizičnih ponašanja treba više koristiti razgovor i osobni kontakt, a manje predavanja.

Fotografije

  • Dijalog u prevenciji rizičnih ponašanja